Mobile Menu

Påstådd bedrägerier vid AnyOption – är mäklaren seriös?

Nyligen uppstår ibland bedrägerianklagelser på internet mot mäklare i binära optioner AnyOption. För att vara rättvis måste man direkt tillägga att anklagelserna anser inte bara AnyOption, men också några andra mäklare. Här vill vi behandla det mer i detalj, för att se om det verligen finns någon sanning i dessa anklagelser, eller om det är bara skitsnack.

Anyoption är den största mäklare i binära optioner och har absolut den mesta kunder. Detta ökar naturligtvis antalet potentiellt missnöjda kunder. Hos en mäklare med 20.000 kunder, betyder 0,5% kunder som är missnöjda bara 100 kunder totalt – hos en mäklare med 400.000 är det redan 2.000. Detta är också den huvudsakliga anledningen för att ofta kunna läsa om anklagelser hos AnyOption bedrägerier än hos andra mäklare. Ovanpå det lämnar nöjda kunder sällan en positiv feedback. Missnöjda kunder publicerar sina åsikter (motiverat eller inte) gärna på forum eller bloggar, och de talar snabbt om bedrägeri eller rip off.

Vadå, bedrägerianklagelser?

Mycket ofta när det kommer till AnyOption bedrägeri, avser klagomål vägran att betala av mäklaren. Dessa påståenden motsvarar dock nästan aldrig objektiva sanningen. Vanligtvis har denna kunder tidigare “bundna sig” att göra ett visst antal handel och därmed viss vinst innan han kan dra tillbaka sin pengar. Anledningen till bindningen är i bonusarna: Kunden utlovas en bonus på 50% till exempel om han gör en viss omsättning. Bonusen kommer att påskrivas omedelbart, men det måste vara “frispelat”, innan du kan få den utbetalt. Också alla vinster som är tjänat med hjälp av bonuspengarna, får man först när överenskomna handelsbeloppet är uppnått.

En bonus är alltså bara intressant för dem som ska handla mycket och på lång tid hos en mäklare. Annars är det aldrig möjligt att uppfylla bonusvillkoren. Bonusarna kan vara ett mycket bra sätt att tjäna lite extra pengar, men nybörjare i handeln borde vara försiktigt med detta.

En annan anledning för anklagelser till mäklaren AnyOption för att vara opålitliga, är huvudkontoret: Cypern . Många konsumenter tycker att företager från Cypern har automatiskt en negativt imago, men sanningen är att många internationella företag grundar sig på den ö i Medelhavet på grund av de skattemässiga fördelarna. De flesta av dessa är legitima företag med en stor kundbas- men även här finns det naturligtvis undantag. Företaget bakom AnyOption är “AnyOption Services Ltd” med huvudkontor i Nicosia. Mäklare är en av de äldsta och mest erfarna företag på marknaden och har tusentals nöjda kunder.

Om du vill titta själv vad eller vem AnyOption är, kan du läsa vår recension, eller besök websidan på:

www.anyoption.com