Mobile Menu

Binära optioner handeln

Handeln med binära optioner blir mer och mer populär. Oavsett om du redan är en erfaren handlare eller en absolut nybörjare på de finansiella marknaden, att handla med binära optioner kommer säkert att inspirera dig genom sin enkelhet. Många mäklare erbjuder dig 85% resultat per handel du har vunnit – därmed är binära optioner en av de mest lönsamma investeringsmöjligheter.

Grunderna inom den binära optioner handel är väldigt enkla och lätta att lära sig: om du köper en binär option, då satsar du inte på själva tillgången, utan en prishöjning eller en prisfall av ursprungliga värdet (guld, olja, aktier, index, valutor).

Börja handla med binära optioner hos IQ Option
 
(med minsta insättning av 10 euro)

Med binära optioner till framgången

Några år sedan var handeln med binära optioner bara för professionella handlare och finansiella institutioner. Man handlade bara på OTC-marknaden (Over-the-Counter Market) och privata investerare hade ingen tillgång.

Situationen har ändrats. Idag finns det många binära option mäklare online, där du är i goda händer som en privat investerare . I motsats till en aktiedepå och även en futuresdepå behöver man inget stort startkapital: redan med minsta insättning av 100 dollar (beroende på mäklaren) kan du vara med. En stor fördel, som främst nybörjare finner intressant.

Hur handlar man med binära optioner

Att handla med binära optioner är enkel och lätt att lära sig. Namnet binär säger allt, det finns endast två möjligheter: när optionen går ut, då är du antingen ’In-The-Money’ eller ’Out-The-Money’. Bättre sagt: du förlorar eller vinner din satsning. Om du har satsat bra och optionen stänger i ’In-The-Money’ du kan du vinna upp till +85% av din satsning. I andra fall förlorar du satsningen.

Handeln med binära optioner är lätt att förstå:

  • Du väljer en underliggande tillgång och en löptid av optionen
  • Du bestämmer satsningens höjd.
  • Du bestämmer om du satsar på prishöjning eller prisfall av tillgången (höjning = call, prisfall = put).

Först måste du bestämma en underliggande tillgång. Alla binära option mäklare erbjuder dig ett stort antal olika investeringsklasser. Detta inkluderar valutor, ädla metaller och råvaror, index och naturligtvis själva aktier. Efter det bestämmer du löptiden av optionen (en minut till en månad), satsar på ’’prishöjning’’ eller ’’prisfall’’ och väljer du satsningen. Du klickar på ’’handla’’ och du är i marknaden!

Handla binära optioner med din mobil: Anyoption Anywhere – nu som app!

Ytterligare grundläggande begrepp

Att handla med binära optioner är så okomplicerad, att även nybörjare kan behärska de grundläggande begrepp väldigt snabbt. Först måste du lära dig facktermerna:

Strike priset: Investeraren och market-makern kommer överens om ett fast pris (’’Strike’’priset), som måste brytas, så att optionen är ’’In-The-Money’’.

Löptid: Binära optioner har en fastställd löptid som står i avtalet mellan investeraren och market-makern. Vid denna tidpunkt bestämmer priset på den underliggande tillgången om optionen är värdelös eller avvecklas med vinst.

In-The-Money: ’’Strike’’priset brytas. Binära optionen är för närvarande ’’In-The-Money’’ och ger vinst om priset är över (med en ’’Call’’ option) eller under (med en ’’Put’’option ) ’’Strike’’priset när löptiden går ut.

Out-Of-The-Money: Om nivån av ’’Strike’’ priset inte blir brutit, då är optionen ’’Out-Of-The-Money’’. När ’’Strike’’priset inte blir brutit när löptiden går ut, då blir optionen värdelös.

High und low optioner: Det är standardprodukten på den binära option marknaden. I huvudsak kan du bestämma om priset på den underliggande tillgången stiger eller faller. När du tror att priset stiger, då köper du en ’’Call’’-option. Med en ’’Call’’ option får du då vinst, om kursen på den underliggande tillgången är högre än ’’Strike’’priset när löptiden går ut. Med en ’’Put’’ option är det tvärtom.

Touch optioner: du bestämmer om priset av den underliggande tillgången når en viss nivå (röra = ’’touch’’). Om du tror att en viss prisnivå blir nått, då kan du köpa en ’’Touch-up’’ eller ’’Touch-down’’ option, beroende på om kursen går upp eller ner. Om du tror att en viss gräns inte blir nått, då kan du profitera med en ’’No-Touch’’-option.

Range optioner: Den här optionen har en högre och lägre prisgräns. Du bestämmer om optionen stannar i formade ”Pris-Rangen’’ eller om optionen inte gör det.

Binära optioner och den underliggande tillgången

När du handlar med binära optioner, då köper du inte själva tillgången, utan satsar du på en prishöjning eller prisfall av ursprungliga tillgången. Alla binära option mäklare erbjuder ett brett utbud av underliggande tillgångar: valutor, råvaror, index och aktier.

Handeln med valutor (Forex): När du handlar valutor på Förexmarknaden med binära optioner, kan du investera i alla stora valutapar: EURUSD, GBPUSD, USDCHF, USDJPY, AUDUSD och USDCAD. Oftast kan du också satsa på ytterligare, populära valutapar som EURGBP eller EURJPY.

Handeln med råvaror: De mesta erfarna handlare inkluderar råvaror i deras handelsstrategi. I tiden av lågkonjunktur, där ekonomin stagnerar, är den ädla metaller marknaden den som är mest säker för de mesta investerare. Med binära optioner kan man handla guld, silver, olja och hos många mäklare kan du också handla andra råvaror.

Handeln med index-optioner
: Aktieindex är i allmänhet lättare att handla med än enskilda aktier. Handlaren är därför automatiskt bättre diversifierad. Binära optioner tillåter dig att fokusera på de underliggande futures som Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, Dax 30, Nikkei, SMI och mer.

Handeln med aktier-optioner
: När du hellre handlar enskilda aktier är det ingen problem. Med binära optioner kan du handla många stora aktier som IBM, EXXON, McDonalds, Sony, Microsoft, Google, Amex, Coca Cola, Apple, Nike, Amazon, BP, CITIGROUP och mycket mer.

Den största och mest kända företag i handeln med binära optioner är mäklaren AnyOption. Redan med $100 kan du öppna en handelskonto och handla utan stora risk. Här kan du se AnyOption närmare!