Mobile Menu

Binära optioner på aktieindex

Binära optioner på aktieindexAktieindex handlas främst på Futures-marknaden. Fördelen jämfört med en enskild aktiehandel är att det inte utsätts för prisrisk för ett enda värde. Om det till exempel är dåliga nyheter som drar aktiekursen i marken, så är du som är med på det, också fångad. Med en aktieindex är det inte möjligt, eftersom det finns mer individuella värdar i kursen och därmed är risken diversifierad.

En investering i ett aktieindex är i alla fall värt att överväga. Men Futuresmarknaden för sig, där det huvudsakligen handlas aktieindex, ger en viss hinder. För det första behöver man en relativ stor starkapital och handeln med futures är inte så lätt och krävs en hel del grundläggande kunskaper.

Lyckligtvis finns det sedan ett kort tid ett nytt instrument för binära optioner. Med den här instrumentet är det också möjligt att spekulera aktieindex, fast mycket enklare än på Futures-marknaden. Med binära optioner satsar du på framtidens kursutveckling. När du tror att aktieindexen stiger till dagens slut, då köper du en binära Call-option och när du tror att kursen ska falla, då köper du en Put-option.

Vad är en aktie-index?

Att handla aktieindexer med binära optioner

Att handla aktieindexer med binära optioner är väldig lätt. Det ända du behöver är en bra marknadsbedömning och en bra känsla för prisutvecklingen.

Exempel: klockan är 13 och det är den vanliga middag uppehåll. Du förväntar att det kommer att bli mycket volatilität eftersom det snart publiceras nya arbetsmarknaden. Du räknar med en positiv överraskning och därför en tillfällig ökning av aktiekurserna. Att satsa på en enskild aktiekurs är för riskabelt för dig och du beslutar att köpa en binär DAX-index Call-option – löptid till klockan 14. Därmed kan du med en utspridd risk nytta av en prishöjning inom nästa timman och du behöver inte vara rädd att bli stoppad på grund av den stora volatilität.

Hur du handlar med aktieindex-optioner

Att investera i binära index-optioner kan vara en intressant investering. Som mäklare kan vi rekommendera ’’IQ Option’’. Investeringshuset som är baserad i Tyskland erbjuder tillgång till många aktieindexoptioner, inklusive DAX.

Handla DAX aktieindex hos IQ Option >>