Mobile Menu

Binära Range och Boundary optioner

Med binära Rang-eller Boundary-optionen har du möjligheten att replikera komplicerade optionsstrategier med att köpa endast en produkt. I den gamla optionshandel måste du köpa två motsatta optioner och sedan bestämma grundpriset. I tysk versionen av mäklaren 24Option, som du kan se i skärmdumparna nedan, kallas den optionstypen för gränsoptionen.

Principen av Range-optionen är enkel. Du satsar på att prisutvecklingen av tillgången (som till exempel en valuta eller en aktieindex) antingen stannar i en viss område eller lämnar den innan löptiden går ut.

För att kunna handla med en sån gränsoption, ska du först välja motsvarande optionstypen. I fall du handlar med 24Option klickar du på ’’Gräns’’. Efter det kan du använda filterfunktionen för att begränsa tillgångsklassen och välja för valutor, index, råvaror eller aktier. Vi har till exempel valt EURUSD.

Binära gränsoptioner: Inre Range

Inre rangen väljer du, när du tror att kursen knappast har rört sig när löptiden går ut – alltså området blir inte lämnat. Efter det klickar du på ’’In’’ och du anger beloppet som du vill satsa på. Då är det bara att klicka på ’’köpa’’ och sedan är det färdigt.

Positionen är öppnad. Gröna området är området som inte får lämnats. Om priset befinner sig i den här områden när löptiden går ut, då vinner du.

Stänger optionen i rangen (gröna området), då vinner du

Stänger optionen i rangen (gröna området), då vinner du

Binära gränsoptionen: Yttre Range

Du väljer en yttrerange-option när du tror att det ska finnas mycket volatilitet, men du har ingen aning vad kursen ska göra. Det kan till exempel hända med EURUSD, när publikationen av US-arbetsmarknaden (Non Farm Payrolls) är nära.

För att öppna positionen är det bara att klicka på ’’yttre’’ och du anger beloppet. Du placerar handeln när du klickar på ’’köpa’’.

Grattis. Du har din handel på marknaden och du har öppnad positionen. I röde området ser du din vinstområdet. Din option måste vara i en av dessa zoner när löptiden går ut för att kunna vinna.

Stänger optionen ute rangen (röda området), då vinner du

Stänger optionen ute rangen (röda området), då vinner du