Mobile Menu

Binära råvaror optionen

Binära råvaror optionenRåvaruhandeln var tills nyligen bara för professionella handlare och präglades främst av futures. Startkapitalen i detta området var för mycket för de flesta privata handlare.

Ett par år sedan har den här marknaden blivit mer attraktiv för de små handlare, eftersom det fanns et nytt derivat på marknaden, som hette CFD (Contract for Difference). CDF gjorde handeln med råvaror tillgänglig för medelinkomsttagare, men faktumen att handeln med råvaror är väldigt komplicerad och komplex kvarstår.

Råvaruhandeln har blivit mycket mer enkel med binära optioner. Med binära råvaruoptioner behöver du inte ta itu med olika enheter. Du måste bara bestämma riktningen av underliggande tillgången – i det här fallet råvaror – och när optionen är ’’In the Money’’ när löptiden går ut, då vinner du beloppet som är fastställd i början. Därmed är risken och beloppet redan känd när du köpet optionen och du kan anpassa din handelsstrategi optimalt.

Råvarumarknaden

Råvarumarknaden är en av de största marknaden i världen och hanteras främst genom råvarubörserna. I den totala världshandel omfattar råvaror mer än en tredjedel av alla handelsvaror. Vi kan skilja följande klasser:

  • Energiråvaror (olja, gas, kol, …)
  • Metallråvaror (järn, aluminium, stål, koppar, …)
  • Ädelmetaller (guld, silver, platina, …)
  • Jordbruksprodukter (spannmål, kaffe, socker, …)

Den viktigaste knutpunkten för energiråvaror, metaller och ädelmetaller är New York Mercantile Exchange. En annan handelscentrum är London Metal Exchange. Jordbruksprodukter genomförs huvudsakligen på Chicago Mercantile Exchange.

Särskilt i kristider är råvaror en utmärkt alternativ form av investering. Huvudfokusen ligger på ädelmetaller som guld och silver, men råolja kan också vara en mycket intressant investering.

De tre viktigaste råvaror kan handlas hos alla stora binära option mäklare.

Guld, silver och råolja

Guld blir oftast sett som ’’trygga hamnen’’ . I turbulenta ekonomiska tider är det många investerare som flyr ifrån aktier och obligationer i den värdefulla ädelmetall . Till skillnad från sedlar finns det ingen oändlig utbud och är därför en begränsad resurs.

Även om guld är mycket populär, användningen och återhämtningen är främst begränsad på smycken industrin. Om man kollar på säsonger då är bröllopsäsongen i Indien mycket intressant, eftersom i den perioden är det varje år ett kraftigt ökad efterfrågan på ädelmetaller.

’’Besattheten för guld kan inte bara förklaras med logik. Guld är helig för Indier, en inkarnation av de gudomliga,’’ säger indiska mytologi expert Devdutt Pattanaik.

Däremot är silver en mycket mer populär industriråvara. Ädelmetallen behandlas inte bara i elektronikindustrin och solarindustrin, utan används det också i till exempel vattenreningen.

Råolja har inte värdet som guld eller silver när det gäller en investeringsform som krisinvestering. Ändå bör betonas att det också är en begränsad resurs med begränsade naturresursen. Därmed är ’’svarta guldet’’ bättre att investera i än att du investerar i värdepapper , särskilt i turbulenta ekonomiska tider.

Binära optioner i råvaruhandeln

Jämfört med futures har binära optioner fördelen att man också kan handla på råvarumarknaden med en liten startkapital. På futuresmarknaden representerar en guldkontrakt till exempel 100 uns av ädelmetallen och är värd $162,200 med dagens guldpriset av $1622 (från och med 04.06.2012). Även när du bara använder en del av marginkontot, är investeringen för många privata investerare för högt.

Jämfört med CDF (Contract for Difference), där man kan handla råvaror med en liten startkapital, har du en stor fördel med binära optioner, eftersom du inte behöver hantera den formella egenheter av själva tillgången. Allt du behöver ha är en bra känsla om prisutvecklingen. Om du tror att priset av guld, silver eller råolja stiger, då är det bara att köpa den motsvarande call-optionen. Om du tror att priset ska gå ner, då satsar du på en put-option.

Med binära råvaru-optioner har du en ännu större fördel: prisutvecklingen av råvaror är relativt volatil. Detta leder med en instrument som Futures eller också CDF till att du sättas fast på positionen, vilket är nödvändig för adekvat riskhantering.

Hur du handlar med råvaru-optioner

Binära råvaru-optioner kan du nuförtiden handla hos alla stora mäklare. För att börja rekommenderar vi företaget BD Swiss (Banc de Swiss), eftersom du redan kan öppna en handelskonto med bara 100 euro som startkapital. Du kan läsa mer om mäklaren i vår BD Swiss testmeddelande.

Handla nu råvaru-optioner hos BD Swiss!