Mobile Menu

Binära Touch och No Touch optioner

Binära Touch-optioner är en speciell typ av optioner, som erbjuds av de flesta mäklare. Hos den engelska mäklare 24Option, vars plattform du kan se nedan i skärmdumparna, kallas dessa optioner i den tyska applikationen för ’’Treffer’’-option.

Principen av Touch-optionen är väldigt lätt. I huvudsak är det bara att bestämma om den binära optionen når en viss kurs eller inte. Om du tror att riktkursen blir nått, då satsar du på en Touch-option. Om du tror att riktkursen inte blir nått, då satsar du på en No-Touch-option.

För att välja en sån option, klickar man bara på ’’Träff’’ och väljer investeringsprodukten du önskar. För ett bättre översikt erbjuder 24Option en filterfunktion, med den kan du begränsa tillgångsklassen. Forex, råvaror, index och aktier är tillgängliga.

Att handla med binära ’’Touch’’-optionen

För en Touch-option ska du då bestämma, om du tror att kursen kommer att nå en viss nivå. Det spelar ingen roll om kursnivån bara blir ’’nått’’ en gång eller om priset stannar under eller ovan nivån för en lång tid. ’’Touch’’ betyder att nå och det förklarar optionsfunktionen på ett bra sätt.

För att välja den här typen av option, klickar du bara på ’’Träff’’ och anger du beloppet du önskar. Med ’’köpa’’ bekräftar du transaktionen och handeln är i marknaden.

Välj ’’Träff’’, ange belopp och tryck på ’’köpa’’

Välj ’’Träff’’, ange belopp och tryck på ’’köpa’’

Om priset av ursprungliga tillgången (till exempel handeln med en olja-option) når kursnivån bara en gång innan löptiden går ut, då har du vunnit.

Att handla med binära ’’No-Touch’’-optionen

Motsatsen av Touch-optionen är den så kallade ’No-Touch’’-optionen. För att välja den här typen av option, klickar du på ’’Ingen träff’’. Efter det anger du beloppet, och bekräftar du med ’’köpa’’. Priset ska inte nå kursnivån innan löptiden går ut. Bara när den inte nåt kursnivån, du vinner du.

Gröna området i bilden nedan är vinstområdet. Om priset nu går under gröna området i det här exemplet, då har du förlorat. Om priset är högre än kursnivån, då vinner du handeln.

Om priset inte når kursnivån innan löptiden går ut, du vinner du

Om priset inte når kursnivån innan löptiden går ut, du vinner du

Hos engelska mäklaren 24Option är det väldigt lätt att handla med den här optionstypen. Som du kan se i skärmdumparna så är plattformen mycket klart och enkel att använda. Happy trading och lycka till!