Mobile Menu

De bästa valutaparen för handel med binära optioner

En del tror att det skulle vara en lätt match att utse de bästa valutaparen när det gäller handel med binära optioner, men detta är faktiskt inte så enkelt som många tror. Istället bör man titta på en rad olika faktorer när man ska avgöra vilka de bästa valutaparen är, t.ex. stabilitet, variation, handelsstrategi samt svårighetsgrad. Många tar inte hänsyn till alla dessa faktorer när de gör sitt val, vilket kan göra deras val mindre smart. De allra flesta tänker inte heller allt för mycket på detta, utan väljer valutapar som EUR och USD eller GBP och USD nästan med automatik. Men det är inte säkert att det är vettigast att göra detta. För att hjälpa dig förstå fenomenet med valutapar kommer här därför en förklaring till det hela:

Valutapar kan delas i 3 olika grupper

Grupper bestående av stora valutor eller de mest handlade valutorna. Där brukar t.ex. USD ingå, alternativt EUR, JPY, GBP, AUD, CHF samt CAD, i kombination med en av de andra stora valutorna. Dessa valutapar står för 70 % av all handel inom valutahandelsbranschen och att välja sådana valutapar är väldigt populärt, så dessa används av enorma mängder olika handlare. Det alla mest vanliga valutaparet av alla är EUR/USD som står för två tredjedelar av alla handelstransaktioner. Att handel med dessa valutapar är så otroligt vanligt gör dessutom att deras beteende är lättare att förutspå än andra valutapars, framför allt om man har möjlighet till att använda sig av någon slags teknisk analys. Med å andra sidan är man inte ensam om denna sorts handel, vilket även påverkar hur mycket man kan tjäna på det hela.

Krysspar, vilket betyder att den amerikanska dollarn inte är med i paret. Dessa valutapar är mindre populära, men det finns en hel del populära valutapar av det här slaget, exempelvis: AUD/CAD, AUD/CHF , AUD/JPY, AUD/NZD, CAD/JPY, CHF/JPY, EUR/AUD, EUR/CAD, EUR/CHF, EUR/GBP, EUR/JPY, EUR/NZD, GBP/AUD, GBP/CHF, GBP/JPY, NZD/JPY, men även många andra kombinationer kan användas. Vanligast är det att JPY ingår i krysspar, men det är inget måste för att paren ska räknas som krysspar. I krysspar ingår dock stora valutor av något slag, trots att USD saknas, vilket betyder att dessa valutor påverkas av en rad olika faktorer, och därför är det viktigt att analysera dem utan och innan handel, vilket kan vara svårt för nybörjare inom binära optioner att göra, eftersom de inte är vana vid denna sorts avancerade tekniska analyser. Detta kan göra att det är bäst att undvika krysspar som nybörjare, tills man fått en större förståelse för handeln i allmänhet.

Exotiska par, som består av ovanliga valutor, i kombination med den amerikanska dollarn. Det kan t.ex. röra sig om USD/RUB, USD/MXN, EUR/DDK, men även många andra exempel, då det förstås finns massvis med mindre valutor som kan vara aktuella för detta. Det handlas med dessa valutapar i betydligt mindre utsträckning än med de andra nämnda valutaparen, och dessa valutapar kännetecknas av hög risk, och hög instabilitet, men å andra sidan kan även vinsterna man gör med hjälp av dem vara imponerande. Handel med dessa valutapar passar därför enbart för de handlare som är beredda att ta mycket stora risker, och det är även värt att nämna att olika tekniska analysverktyg som ofta används inom branschen inte alltid fungerar särskilt bra för dessa valutor. Det är vanligt att den som handlar med exotiska par själv är bosatt i det land där den mindre kända valutan används eller har anknytning till det på annat vis, men det är inte alltid ett måste.

Tips för nybörjare

Som nybörjare bör man inte handla med väldigt många valutapar eller blanda hej vilt mellan valutaparstyperna. Istället når man i regel bättre resultat om man koncentrerar sig på något visst valutapar i början, för att lära sig detta utan och innan ordentligt innan man går över till ett annat valutapar.

 
 

Speak Your Mind

*