Mobile Menu

Fördelar och nackdelar av binära optioner

Handeln i binära optioner blir mer och mer populär och det oftast talas om sina många fördelar. Men kan det verkligen vara sant? Har binära optioner så många fördelar?

Enligt vår mening är binära optionerna visst en utmärkt finansprodukt med många fördelar, men inte allt kan vara fantastiskt, det finns nackdelar med. Här ska vi undersöka både fördelar och naturligtvis nackdelar på ett detaljerad sätt.

Fördelar av binära optioner

Enkelheten

Här får binära optioner verkligen mycket poäng. Det finns inte en finansprodukt på marknaden som är så enkelt att förstå och att handla med. Egentligen satsar man bara på riktningen av prisutvecklingen och därför kan de bara ha rätt eller inte. Om din förutsägelse stämmer, då tjänar du upp till 85% av din insats. Och där kommer nästa fördelen…

Mycket höga utbyten

Med inkomster upp till 85% per varje handel är binära optioner förmodligen en av de mest lukrativa spekulativa produkter. Detta är naturligtvis också för en lekman mycket attraktivt, men obs! Handeln i binära optioner är mycket lätt att genomföra, men krävs ändå en hel del erfarenhet och en hel del utbildning för att utveckla sina egna handelsstrategier och framgångsrikt genomföra dem.

Många olika handelsstrategier

Produkten binära optioner är mycket enkel, men du kan fortfarande använda många olika handelsstrategier. Förutom klassiska binära optionerna finns det till exempel många alternativer som ’Range’ eller ’Touch’. Så du kan till exempel simulera Straddle-Strategier från det “normala” optionshandel på ett mycket enkelt sätt, och utan komplicerade beräkningar.

Många olika investeringsalternativ

Binära optioner bjuder dig många alternativer, även när det gäller tillgångsslag. Du kan satsa på aktier, index, valutor och råvaror. Egentligen finns det inga begränsningar till att förverkliga dina möjligheter.

Inga Stops

Enligt vår mening är den här den viktigaste fördelen. Det finns inga stops och du behöver inte oroa dig om stops, eftersom i handeln i binära optioner gäller bara en sak: är priset i slutet lägre eller högre än priset när du köpte optionen? Detta har naturligtvis den fördelen att du inte ens kan stoppas av din ställning – inte i flyktiga perioder och inte hos Stophunting av Market Makern i perioder med låg likviditet!

Nackdelar av binära optioner

Utbytgränser när kursen exploderar

Normaltvis är utbyten vid handeln i binära optioner verkligen utmärkt, men ska det komma till ett prisexplosion av den underliggande tillgången, så är din vinst begränsad uppåt. Du vinner alltid bara det tidigare känd procentandel, om kursen ändras lite eller mycket.

Relativt kort handel

De flesta mäklare erbjuder främst mycket kortsiktiga handelsprodukter. Den längsta körtiden är ofta begränsad till slutet av handelsdagen. Vissa handlare vill också ha produkter med vilka de kan spekulera i prisrörelser under de kommande månaderna. Detta är för närvarande inte möjligt.

Behöv av extern Chartsoftware

Om du vill göra handeln i binära optioner allvar, då behöver du en extern verktyg för att analysera Charter. Programvaran som mäklarer bjuder på är egentligen inte lämpligt och bara gjort för att kunna titta på positionerna av optionerna när körtiden började, och när de stängde. Detta är dock inget stort problem eftersom många Forex-mäklare erbjuder ett gratis demokonto och du kan gratis använda delarna av den utmärkta analysverktygen. Chartingsverktygen av etoro kan du se här i detalj.

De för-och nackdelar av handeln i binära optionerna har du sett nu.. Se för dig själv om denna finansprodukt uppnår dina idéer – till exempel hos mäklaren IQ Option – en av våra bästa rekommendationer i optionshandel.