Mobile Menu

Kan binära optioner räknas som hasardspel?

I vissa kretsar jämförs binära optioner ofta med hasardspel, men alla gillar förstås inte hasardspel, som för många innebär något negativt, vilket kan få dem att undra om binära optioner och handel med dem egentligen kan räknas som detta eller inte.

I vårt tycke kan det inte det, för handel med binära optioner har inte bara med tur att göra (även om det förstås inte är alls fel att ha turen med sig! Men så är det ju i många andra fall och tillfällen i livet också…), utan man kan ju bland annat titta på olika trender, statistik och annan information när man handlar med dem, för att på så vis göra ett välunderrättat val och öka sina chanser för att man kommer att tjäna på handeln. Man satsar därför inte i blindo på olika alternativ, som man gör när man t.ex. spelar roulette eller liknande, där man inte kan ha någon som helst aning om hur det kommer att gå, utan man bör välja sina handelsalternativ med omsorg, och utefter vad man tror sig kunna tjäna på dem.

Den information som handlare som tittar på statistik och liknande använder sig av är förresten samma information som används av t.ex. banker världen över och liknande, så det rör sig om professionell och seriös information på alla vis, åtminstone om man väljer de traditionella analysverktygen som de flesta i branschen baserar sina val på.

Går man helt på magkänsla och inte är analytisk när man handlar med binära optioner kan vi därför förstå att vissa tycker att detta liknar hasardspel, men det är viktigt att påpeka att detta absolut inte är ett bra sätt att handla på i allmänhet, så detta är något vi avråder alla ifrån. Det är inte heller särskilt vanligt att seriösa handlare gör detta, även om det kan inträffa bland nybörjare som precis börjat med denna sorts handel.

Istället är det bästa att alltid vara påläst, så mycket det bara går, innan man handlar. Bland annat kan man använda sig av tabellanalyser och framtidsprognoser för att få en bättre känsla för marknader och trender på dem, men det finns många andra alternativ att använda sig av också, om man verkligen vill läsa på innan man bestämmer sig för att göra något.

Betyder detta att handel med binära optioner är helt riskfritt om man bara läser på lite?

Nej, det kan man inte säga, för vore man garanterad att alltid tjäna pengar, skulle ju förmodligen alla göra detta hela tiden, men givetvis finns det alltid en risk vid handel av det här slaget. Ingen av oss kan ju trots allt förutspå framtiden med säkerhet, vad vissa ”experter” än må påstå!

Men till skillnad från när det gäller hasardspel måste man inte förlita sig bara på turen när man handlar med binära optioner. Istället finns det alltså en hel del saker som man kan göra för att öka sina chanser till ett positivt utfall. Därför kan man till skillnad från med hasardspel kanske jämföra handel med binära optioner med sportbetting, där ju kunskap i kombination med tur ger en vinster. Dock är det viktigt att påpeka att sportbetting ändå är mer osäkert än binära optioner, eftersom stabiliteten är större i den finansiella världen än i sportens värld.

Handel med binära optioner skiljer sig vidare inte från handel med andra finansiella instrument heller. Vill man räkna denna handel som hasardspelsliknande bör man därför göra det samma t.ex. med aktiehandel eller handel med fonder, för att bara nämna några exempel. I vårt tycke kan denna handel därför inte anses vara mer riskfylld än annan handel av samma slag på något vis.

 
 

Speak Your Mind

*