Mobile Menu

Hur tjänar mäklare inom binära optioner pengar?

När man ger sig in i binära optionsbranschen undrar man förstås över både det ena och det andra, för man ger ju sig på sätt och vis in i en helt ny värld. En sak som många nybörjare undrar över är hur de mäklare som finns inom branschen egentligen tjänar pengar. Mäklarna tar ju trots allt inte ut några avgifter av dem som handlar med binära optioner via dem. Vi tänkte därför berätta lite om hur mäklarna i branschen gör sin handel lönsam.

Genom att välja utbetalningsprocent med omsorg

Säger man att hälften av alla som handlar med en valuta tror att den kommer att öka i värde och hälften tror att den kommer att minska, är det förstås möjligt för mäklarna att ta hänsyn till detta och anpassa sina utbetalningsprocent för olika sorters vinster efter dessa trender, för att gynnas av det. Eftersom väldigt många personer förstås använder sig av deras handelsplattformer, kan det röra sig om stora belopp, även om varje utbetalningsprocent i sig inte justeras så mycket. I det långa loppet kan dock varje mäklare få den del av handeln som är skillnaden mellan vinnande handeln och den förlorande handeln.

Betyder detta att mäklarna är oärliga?

Nej, detta är inget som mäklarna ljuger om eller påstår inte sker. Istället är de öppna med att detta är en viktig del av deras affärsmodell. Glöm inte heller att åtminstone de av mäklarna som har en officiell licens övervakas av olika statliga instanser, vilket gör det omöjligt för dem att göra vad de vill, så de måste hålla sig inom ett officiellt regelverk som finns för detta.

Andra sätt för mäklarna att tjäna mindre summor pengar

Utöver det sätt som nämndes ovan, med hjälp av vilket mäklarna tjänar merparten av sina pengar, kan de även ta ut olika avgifter, som ger dem ett mindre tillskott i kassorna. Det kan t.ex. röra sig om uttagsavgifter eller administrationsavgifter. Exakt vilka avgifter som tillämpas och deras storlek kan dock variera mellan de olika mäklarna.

Sedan är det i regel så att du inte får någon insättningsränta på de pengar som du har hos mäklaren, men detta betyder inte att inte mäklaren får det, på det ställe där han eller hon sätter in pengarna under tiden de finns på ditt konto. Kom även ihåg att mäklare håller många kunders pengar, så detta kan vara rätt stora summor på grund av det.

Ett varningens ord

Det finns dock vissa mäklare som inte har någon licens, och som därför inte övervakas av någon, som kan tjäna pengar på helt andra vis än de vi nämnde ovan, som alltså är helt lagliga och vettiga sätt att tjäna pengar på, som dessutom påminner om många andra företags affärsmodeller. Det är därför inte att rekommendera att man handlar via mäklare som saknar officiell licensering, då det främst är då som problem kan uppstå. Håll dig istället till seriösa mäklare för binära optioner med en giltig licens.

Några av de sätt som mer oseriösa mäklare kan använda sig av för att tjäna pengar på, istället för de vanliga sätten, är nämligen:

  • Att göra det svårt eller till och med omöjligt att ta ut vinster av dem.
  • Att dela ut bonusar eller liknande som har så ofördelaktiga villkor att den som använt bonusarna i princip aldrig kan få ut sina förtjänster som en följd.

Detta betyder inte nödvändigtvis att man aldrig bör använda sig av bonusar när man handlar med binära optioner, utan främst att man alltid bör läsa villkoren för de bonusar man vill använda, samt att man bör se upp med bonusar som är automatiska, och som du därför får nästan med automatik, vare sig du vill eller inte.

 
 

Speak Your Mind

*