Mobile Menu

Nuvarande lagstiftning i den binära options världen

När handel med binära optioner precis hade kommit igång, fanns det i regel inte särskilt många lagar oc förordningar någonstans i världen som hade med detta att göra, vilket tyvärr gjorde att vissa skumma aktörer kunde göra lite hur de ville. Så är det dock inte längre, för det faktum att denna bransch växt så mycket har gjort att trycket på lagar och regler för industrin blivit allt större, och i många länder har därför någon slags regelverk eller till och med fullständiga lagar tagits fram för att få bättre ordning på denna bransch. Några exempel på länder där det finns lagar som handlar om binära optioner är t.ex.:

 • Cypern, där binära optioner räknas som ett finansiellt instrument bland alla. Cypern var det första landet i Europa att ha en lagstiftning och en övervakande myndighet, vid namn CySEC, för detta.
 • Malta, som blev det andra EU-landet som införde en lagstiftning rörande detta och började räkna binära optioner som finansiella instrument.
 • USA, där det finns en omfattande lagstiftning för branschen. Där efterföljs även lagarna mycket noggrant och att mäklare eller andra aktörer får böter eller andra straff har inträffat.
 • Storbritannien, där binära optioner dock på grund av ett föråldrat synsätt räknas som hasardspel.
 • Tyskland, som också har en föråldrad lagstiftning för binära optioner och därmed räknar dem som hasardspel, likt Storbritannien.
 • Italien, som tycks följa samma regler och tendenser som Storbritannien och Tyskland (se ovan) och därför räknar binära optioner som hasardspel. För alla tre länderna är det dock troligt att lagstiftningen, samt vem som reglerar branschen, kommer att förändras med tiden.
 • Hongkong, som är det enda land i Fjärran Östern som infört omfattande lagstiftning för branschen.
 • Australien, som har stränga regelverk för allt som har med branschen att göra.
 • Ryssland, som relativt nyligen infört lagar och regler för denna bransch, på grund av dess kraftiga tillväxt i landet.
 • Israel, där många företag inom branschen är baserade på ett eller annat sätt. Det är därför fullt förståeligt att landet valt att sätta upp regelverk för detta.
 • Belize, som har relativt lite regler för branschen, men en licens från Belize är ändå ett bra kvalitetstecken, då detta var ett av de första länderna med denna sorts lagstiftning.
 • Seychellerna, som är ett förvånansvärt populärt val bland mäklare som söker licens, trots att det är ett mycket litet land.

Varför är det viktigt för dig som handlar med binära optioner att känna till allt detta?

Det är bra eftersom du, som du kanske redan klurat ut av listan ovan, förgäves kan leta efter en mäklare för binära optioner som har en svensk licens. Detta finns helt enkelt inte! Det samma gäller om man skulle få för sig att leta efter ett företag som har en annan europeisk licens än den från Cypern eller Malta, för det finns alltså inte heller. (De företag som har en passande licens från Storbritannien, Tyskland eller Italien kommer alltså att ha en hasardspelslicens, vilket är fel).

Vi rekommenderar dock alla som handlar med binära optioner att välja företag som har en licens som plattformar för detta. Att en licens finns betyder ju nämligen att mäklaren står under någons översyn och måste följa vissa regler, vilket ger dig som handlare en större säkerhet. I de fall då något går fel eller man har med en mer oseriös mäklare att göra rör det sig nästan säkert om en mäklare som saknar licens helt. Undvik därför helt olicensierade alternativ, och titta i listan ovan för att se vilka licenser, från vilka länder, du kan förvänta dig att stöta på.

 
 

Speak Your Mind

*