Mobile Menu

Tabeller för nybörjare

Ett stort bekymmer för många som handlar med binära optioner är helt enkelt tabellerna som används för att hålla koll på detta, på marknaderna och förändringarna i dem. Många tror att det skulle räcka med de tabeller som finns på de plattformar där denna handel sker, och tycker att de tabeller som finns på dessa sajter inte är tillräckligt bra, vilket i regel stämmer, åtminstone för den som vill ägna sig åt mer avancerad handel av något slag. Om du också tänkt i dessa banor är det dock viktigt att komma ihåg att handelsplattformerna faktiskt inte är avsedda för avancerade analyser, utan för just själva handeln med de binära optionerna, så det är inte tänkt att man ska använda de tabeller som ändå finns där för detta.

Det finns dock vissa plattformar där tabellerna är lite mer utförliga än hos andra, så vill du absolut använda dig av tabeller på en handelsplattform rekommenderar vi att du kikar på några andra plattformar än den du handlar på idag. IQOption är t.ex. kända för att ha något mer avancerade tekniska analysverktyg på sin sajt än andra plattformar.

Det bästa alternativet

För dig som dock vill använda dig av bättre analystabeller är det bästa dock att använda sig av fristående hjälpmedel, som alltså inte finns på handelsplattformerna. Många av dessa hjälpmedel är helt gratis, så det behöver inte ens kosta dig något att använda dig av dem, men de kan ändå vara till mycket stor hjälp för dig. Några exempel på tabelltjänster som det kan vara värt att ta en titt på är t.ex.:

  • FreeStockCharts
  • FreeBinaryOptionsCharts
  • Etoro (vars tjänster du kan komma åt bara genom ett gratis demo-konto)
  • Multicharts
  • Samt
  • Metatrader

Men det finns även många andra tjänster man kan använda sig av också, så sök gärna på Internet tills du hittar hjälpmedel som gör det du vill att de ska göra. (I regel behöver man söka på engelska för att kunna hitta de bästa hjälpmedlen)

Olika sorters tabeller

För den som vill använda sig av tabeller som hjälpmedel är det även bra att veta att det finns många olika sorters tabeller som man kan använda sig av. De enklaste är de så kallade linjetabellerna, som består av linjer, och som därmed är så enkla att använda att till och med nybörjare klarar av det. De är därför föga överraskande populära bland just nybörjare, men just för att de är så enkla, innehåller de i regel inte all information man skulle vilja, vilket kan vara ett problem. Istället är så kallade tacktabeller eller bar charts på engelska (som består av tackor som är indelade i olika delar) och ljustabeller eller candlestick charts på engelska (som påminner stort om tacktabellerna men är uppåtvända som ett ljus) ett bra alternativ för den som vill kunna se mer information i sina tabeller. Av dessa brukar ljustabellerna vara lättare att avläsa för nybörjare.

Har du främst använt dig av linjetabeller fram till nu, rekommenderar vi verkligen att du åtminstone testar att använda dig av någon av de andra tabellsorterna nästa gång du behöver information i tabeller. Du kommer förmodligen att bli överraskad över hur mycket mer utförliga de är!

Det är även viktigt att titta på tabeller som är avsedda för just den slags handel man ägnar sig åt. Handlar du med 10 minuters optioner, bör du t.ex. titta främst på 5 minuters tabeller, men det kan även vara intressant att titta på halvtimmestabeller, för att få en mer långsiktig översikt av det hela. Det är ju förstås trots allt så att ju bättre helhetsbild du har, desto bättre handelsbeslut kan du även fatta.

 
 

Speak Your Mind

*